Op vakantie een bakfiets kopen

Op vakantie gaan, wat is het toch lekker. Je gaat uit het koude kikkerlandje lekker naar de zon toe. Wie wil dat nu niet? Iedereen geloof ik, alleen is het niet gratis. Dat is een probleem, eigenlijk verdiend iedereen het om op vakantie te gaan die er hard voor werkt. Ik ga dit jaar naar Turkije, daar kun je ook een bakfiets kopen. En als je dat niet kan in een land, vind ik  het al snel een slecht land. Want wie wil nu niet op vakantie een bakfiets kopen. Natuurlijk moet een vakantieland ook een zwemparadijs hebben en een mooi strand. Ook natuurlijk op het strand stonden er overal bordjes met daarop geschreven “bakfiets kopen”. Toen ik ’s avonds over de boulevard liep, kwam er een burger die in het plaatsje woonde waar ik op vakantie was en hij vroeg: bakfiets kopen? Waarop ik antwoordde: “Ik heb er al in heel mijn leven 3 van je gekocht”. Hij lachte en liep door. Maar dat was wel de waarheid, in al die jaren dat ik op vakantie ben geweest kwam ik hem tegen. Heel raar, het leek alsof hij me al die jaren achtervolgde. Altijd kwam ik die jongeman tegen, met zijn super fietsen. Schitterend, en elk jaar worden de fietsen ook mooier. Maar nu dit jaar wilde ik geen bakfiets kopen omdat heel mijn schuur er al mee volstaat. Het is nu even genoeg en ook van mijn vrouw mag ik het niet meer. Ze zegt dat ze de schuur niet meer in kan. Dus doen we dat maar niet en gaan we genieten van alles wat niet met een bakfiets te maken heeft. Ook lekker een keer, al heb ik er wel moeite mee. Het is een verslaving geworden namelijk.